MASİF PANEL
Masif Panel
Masif panel, sizinde fark edeceğiniz gibi eksik tanımlanmış bir isimdir. Zira `dolu` anlamına gelen masif ile tabaka yada plaka kelimesini bir araya getirdiğimizde ortaya çıkan, Dolu Tabaka şeklindeki isimlendirmede ürünün hangi cins yada madenden olduğu ifade edilmemiş olmaktadır. Dolayısı ile iki kelimenin arasına `ahşap` kelimesi konulduğunda ürün eksiksiz tanımlanmaktadır.
Masif Ahşap Panel
Ağaç, doğal ve fakat canlı diye tarif etmeye çalıştığımız hareketliliğe sahip bir hammadde dir. Hayatımızın hemen her safhasın da görmeyi arzuladığımız ağaç, bizden kendisi için çok ciddi emek vermemizi istiyor olacak ki aksi halde başıboş bırakıldığı vakit tepkisel özelliğini acımasızca göstermektedir. Dış etkenlere karşı tepki veren ahşap ın bu asiliğini en çok da tabakalar da gözlemlemekteyiz. Çünkü ağaç taslaklarının kesit uzunlukları arttıkça direnç ve tepkisellikleri de artmaktadır. Doğal bir ağaç tabaka elde etmek istediğimiz de ağaç ı bu problemlerinden nasıl kurtarabiliriz sorusuna cevap olarak, dar ince ve kısa parçaların birleştirilmesi ile oluşturulan Masif Ahşap Panel karşımıza çıkmaktadır.
Masif ahşap panel in yapım süreç ve tekniğine azda olsa değinmek istiyoruz ;
Orman bakanlığınca kerestelik olarak istihsal edilmiş ağaçları alan üretici firmalar, yukarı da bahs ettiğimiz üzere ağacın hareketliliğini önleyebilmek ve problemli lokal kısımlarını çıkartmak amacı ile ağacı standart genişlikte, belli başlı birkaç farklı kalınlık ve boylarda kesmektedir. Kesilen bu taslaklar belli bir nem oranına düşürülmek amacı ile fırınlama dediğimiz kurutma işlemine tabi tutulurlar. Kurutma işleminden sonra, görsellik açısından seçilip ve gruplandırılırlar. Gruplandırılmış taslaklar uçuca eklenebilmek için iki ucuda kurt ağzı denilen şekle kavuşturulur. Üstün yapıştırcı özelliğe sahip tutkal ile birbirine eklenerek boy halini alan yarı mamüller daha sonra yan yana da eklenerek plaka, tabaka yada panel dediğimiz şekle getirilip zımparalandıktan sonra mamül tamamlanmış olur. Bu modele Finger Joint yani Boy Ekli denilirken, tek parça uzun boy çıtaların birbirlerine yan yana eklenmesine ise tam boy denmektedir. Boy ve en kesit ölçüleri firma bazın da değişiklik gösteren, et kalınlığı ise en ince 14 mm, en kalını 30 mm olan bu mamül ürüne Masif Ahşap Panel denmektedir.
Bu süreç sonucun da ortaya çıkan masif ahşap panelin özelliğini bir cümle ile ifade edecek olursak; küçük tahta parçalarının kurutulup birbirine yan yana yapıştırılması ile elde edilen ağaç panel dir.
Masif ahşap panel son yıllarda çok amaçlı kullanılan ürünler arasına girmeyi başarmıştır. Kulanım alanlarının başlıcaları şunlardır ;
Her türlü salonların iç döşemelerinde
Mobilya sanayisinde
Okul sıra ve oturaklarında
Mutfak dolap ve tezgahlarında
Kapı ve kapı kasa üretiminde
Taban, tavan yada duvar döşemelerinde
Yat ve tekne gibi deniz taşıtlarının ilgili alanlarında
Merdiven yapımı yada kaplamalarında
Her türlü dolap ve pano üretiminde
Otobüs, karavan, vagon ve kamyon gibi taşıtların dekorasyonunda
Hertürlü saklama kutusu, dolabı ve sandık üretiminde
Tabut üretiminde
Kısacası ahşap ı görmek istediğimiz her yerde …
Firmamız, ürün satışlarını perakende ve toptan olarak yapmaktadır.